Lediga Lördagen

Publicerat: 2012-01-28 Kl: 15:37:43 | I kategori: Personligt | 22 kommentarer


Genom att starta sin lediga lördag med långfrukost och fina rosa tulpaner stående i ett kliniskt rent kök så är jag tveksam om dagen kan starta så mycket bättre?

Annars har denna lediga dagen inneburit storhandling på Coop, pulning i hemmet och ikväll blir det middag och film med min älskling.

I smålandsskogen

Publicerat: 2012-01-26 Kl: 10:15:27 | I kategori: Festligheter | 28 kommentarer



Igår körde jag, Emma och Sanne de åtta milen till de småländska skogarna och hälsade på Emmzy och Mischa. De är nyinflyttade i en nybyggd bostad som verkligen var superfin. Ett jättegott plockbord hade de ordnat och jag känner att Emmzy borde skaffa sig en inredning - och matlagningsblogg. Håller ni inte med när ni ser bilderna?

Skrattade gjorde vi så vi alla låg dubbelvikta på stolarna och inte fick någon luft. Jag är så tacksam över vilka roliga människor jag har i mitt liv. Roliga människor är det bästa som finns som Sanne till exempel. Ser ni bilderna när hon räcker fingret åt mig för att jag fotar hela tiden? Ett exempel på en rolig tjej! ^^

Planeringsmöte

Publicerat: 2012-01-23 Kl: 20:35:38 | I kategori: | 8 kommentarer


Hade inga nya bilder att dela med mig av idag så det får bli en gammal från New York.

Idag har jag inte gjort så mycket annat än att jobba. Imorgon efter jobbet ska jag och Sara hem till Frida på planeringsmöte. Vi fyller år med 3 veckors mellanrum så då kom vi på den ultimata idén att ha ett födelsedagskalas ihop. Sagt och gjort så startade vi ett evenemang på fejjan, skrev ihop en fjantig rim-inbjudan och bjöd in våra gemensamma kompisar på jobbet. Alla verkar laddade och det ska bli så himla roligt så imorgon efter jobbet ska vi planera en massa saker som t.ex. vilka färger vi ska ha på ballongerna och vilka lekar som ska lekas. Åh så skoj det ska bli. Festfixar-tjejerna är på G!

Tjejkväll med Peter

Publicerat: 2012-01-22 Kl: 20:27:46 | I kategori: Festligheter | 12 kommentarer



Igår var jag, Frida, Jenna, Freja, Carro, Hanna och Peter hembjudna till Johanna på tacokväll. Nästan en timme försent kom vi tack vare det förbaskade snöovädret. Vi fick köra i 50 km/h hela E22:an ( ca 3 mil ) men vi kom levande både dit och hem och det är ju bra. Hade en jättetrevlig kväll med tacos, vit kladdkaka, spel och en massa skratt. Det är så härligt med såna här umgängeskvällar när man skiljs åt med magvärk för att man har skrattat så mycket.

Somnade sent igår och gick upp tidigt idag eftersom jag skulle jobba. Har varit den tröttaste tjejen på bygget idag, tror jag. Sista timmen började jag känna mig förkyld och jävlig. Vore ju väldigt retfullt att bli sjuk denna veckan när jag har så mycket roligt inplanerat. Har suttit runt en massa snörvlande och hostande kollegor hela hösten men har klarat mig så varför bli sjuk just denna veckan? Tog en sup Kanjang när jag kom hem och det brukar hjälpa om man tar det innan förkyldningen brytit ut så förhoppningsvis är jag lite piggare imorgon.

Pannacotta

Publicerat: 2012-01-21 Kl: 07:49:00 | I kategori: Mat, Bak & Recept | 25 kommentarer


När C fyllde år för några veckor sedan så gjorde jag en supergod pannacotta som jag tänkte tipsa om. C sa att det var den godaste efterrätten han hade ätit någonsin. Receptet hittade jag här men tillsatte vit choklad.

2 pers.

2.5 dl grädde
2 gelatinblad
1 msk socker
1 vaniljstång
100 gr vit choklad

Frysta hallon
1 kruka med myntablad
lite socker

- Lägg gelatinbladen i en bunke med kallt vatten och tina de frysta hallonen
- Häll upp grädden i en kastrull tillsammans med sockret. Lägg i vaniljstången och de urskrapta fröna och låt koka upp ett par minuter.
- Ta upp vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och lägg de i kastrullen tillsammans med den vita chokladen och låt allt smälta.
- Låt det svalna lite innan du häller upp det i serveringsglasen. Ställ in i kylen och låt det stå i ca 3 timmar tills det har stelnat.

Mixa sönder myntabladen så mycket det går tillsammans med sockret. Blanda ihop det med de tinade hallonen. Lägg ett lager över pannacottan innan servering.

( Hur mycket mynta man ska ha tycker jag beror på efter tycke och smak. Man får prova sig fram helt enkelt )

Eames

Publicerat: 2012-01-12 Kl: 18:09:00 | I kategori: Lägenheten | 56 kommentarer


Här är julklappen jag fick av världens bästaste bästa sambo. Den vita eames-stolen från Vitra som jag har velat ha hur länge som helst. Älskar de stolarna och får alltid en kick när jag har sett de stå och se fina ut i inredningstidningar och inspirationsbilder på hemnet och tänka sig, nu har jag en egen som står och se fin ut här hemma. Vissa blir kära i skor och väskor och jag blir kär i vackra saker till hemmet. Tycker den passade bra intill kakelugnen i sovrummet men tror den ska få flytta ut i vardagsrummet . Det är synd att den ska stå i sovrummet som man aldrig är i förutom när man sover.

ut med julen

Publicerat: 2012-01-08 Kl: 11:25:02 | I kategori: Lägenheten | 60 kommentarer



Aj Aj Aj. Jag har fått nackspärr och det gör så ont så jag måste skrika till ibland. Någon som har något bra tips som lindrar mot det?

Igår städade vi ut julen här hemma. Skönt att slänga ner ljusstakar och tomtar i källaren och ställa fram vanliga lampor i fönsterna. Vi passade även på att storstäda lägenheten. På kvällen var Sanne här och åt med oss och spelade tvspel.

Denna söndagen ska vi tillbringa ute på landet. Får se om jag lyckas ta några bilder med denna jäkla nackspärren.

28 år

Publicerat: 2012-01-06 Kl: 23:32:00 | I kategori: Personligt | 22 kommentarer



Idag fyller min sambo 28 år och det har vi firat med lite presenter, underbart väder och god middag och New Moon. Tycker det har känts som lördag hela dagen men det är ju bara fredag. Så skönt!

Juldagen 2011, del 2

Publicerat: 2012-01-04 Kl: 20:33:27 | I kategori: Festligheter | 30 kommentarer




Jag kom på att jag glömt visa er den andra och sista delen av bilderna från juldagen så här har ni dom :)

Nyårsafton 2011 - 2012

Publicerat: 2012-01-01 Kl: 17:02:18 | I kategori: Festligheter | 65 kommentarer




Det blev en lugn och mysig kväll igår vilket kändes väldigt skönt då några av oss var trötta efter jobb och andra lite halvsjuka. Till förrätt åt vi vitlöksbröd, till varmrätt potatisgratäng och baconinlindad kycklingfile med en röra av soltorkad tomater och fetaost och till efterrätt blev det pannacotta.

Jag tycker det är spännande med ett nytt år. Undra vad detta året kommer att bjuda på? Vad har ni för förväntningar och förhoppningar av 2012?