Avskedsmiddag

Publicerat: 2012-02-25 Kl: 21:41:00 | I kategori: | 13 kommentarer

Ikväll var det avskedsmiddag för min kollega Robin på Stars. Pysslet som jag och Frida satt med i torsdagskväll var gängets present till Robin. En gång i tiden satt vi och jobbade på samma avdelning men nu sitter vi alla utspridda med olika arbetsuppgifter och då är det extra roligt att vi fortfarande håller ihop. Världens bästa kollegor som man har världsroligt med på både jobbet och på fritiden. Latjiga, glada och hejdlöst knasiga människor är det roligaste jag vet och det är jättetråkigt att Robin har valt att flytta ifrån oss. En person mindre på fester :/. Bjuder på lite bilder från vårt minnesalbum som jag tror R blev jätteglad för :).

Blommor som ger färg

Publicerat: 2012-02-24 Kl: 21:24:59 | I kategori: Lägenheten | 10 kommentarer



Fredagskväll! Trots att jag jobbar hela denna helgen så är ändå fredagskvällar den bästa stunden på hela veckan.

Har inte så mycket att blogga om idag. Det har varit en skrattig dag på jobbet, imorgon blir det avskedsmiddag för Robin och det är sex dagar kvar tills min magiska kollega flyttar in två trappor över. Mina ögon går i kors och jag är nära på att somna sittandes men jag måååste ju hålla mig vaken till Big Brother börjar. Det där förbaskade programmet förstör min dygnsrytm.

Pyssel-torsdag

Publicerat: 2012-02-23 Kl: 21:43:10 | I kategori: Personligt | 3 kommentarer



Har varit lite tyst här på bloggen några dagar nu. Skyller på långa arbetsdagar och uppbokade kvällar med saker som inte är bloggrelaterat. Men ikväll träffades jag och Frida och pysslade lite. Ska se om jag kan lägga upp lite bilder på resultatet efter helgen.

Lite kalas

Publicerat: 2012-02-20 Kl: 10:01:00 | I kategori: Festligheter | 27 kommentarer



Idag är det min 26te födesledag och det firades med lite plockmat och mammas marängtårta med hallonfyllning tillsammans med familj och lite släkt i helgen. De söta barnen är de bästaste man kan vara moster till ♥

Vårt sovrum

Publicerat: 2012-02-19 Kl: 12:05:56 | I kategori: Lägenheten | 37 kommentarer


Lovade ju att lägga upp lite bilder på sovrummet efter att det fick sig en liten mini-makeover för några veckor sedan. Har totalt glömt bort att ta kort och visa er men bättre sent än aldrig så här har ni lite bilder.

Mitt Myrton

Publicerat: 2012-02-17 Kl: 10:42:33 | I kategori: Lägenheten | 15 kommentarer


Åhå, vad jag älskar mitt nya Myrtenträd som står så fint i badrumsfönstret.


Ikväll ska jag och C gå och se David Batra´s föreställning " Det här var ju tråkigt ". Den har fått bra omdöme så jag har höga förväntningar. Någon som har sett den?

Helenas lasagne

Publicerat: 2012-02-15 Kl: 22:48:45 | I kategori: Mat, Bak & Recept | 5 kommentarer


Hade finfrämmat på middag igårkväll och recept efterfrågades och då är det ju bra att man har en blogg som man kan slänga upp det på.

Köttfärsås: 500 gr blandfärs, ett gäng champinjoner, en gul lök, 3 klyftor vitlök, krossade tomater med vitlökssmak, en skvätt rödvin. Kryddat med basilika, 3 finhackade vitlöksklyftor, chilipulver och oregano.

Bechamelsås: Matlagningsgrädde, mjölk, mjöl, riven ost, vitpeppar och salt.
( Koka upp matlagningsgrädden. Blanda mjöl och mjölk bredvid och häll sedan det i kastrullen. Salta och krydda med vitpeppar. Såsen ska tjockna till lite men se till så den inte blir för krämig. Rör i riven ost precis innan du ska använda såsen, annars gör osten så att bechamelsåsen blir trådig och kletig )

Jag brukar börja med att hälla i lite sås i bottnen, sedan lasagneplattor, köttfärsås, sås, plattor, köttfärs, sås o.s.v Överst brukar jag strö ett tunt lager av riven ost och krydda med lite oregano innan jag ställer in den i mitten av ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter. Serveras med sallad till.

alla hjärtansdag

Publicerat: 2012-02-15 Kl: 09:58:13 | I kategori: Personligt | 16 kommentarer


Det gick inte att missa att det var alla hjärtansdag igår. En liten påminnelse till att man ska visa varandra kärlek och uppskattning skadar väl inte oavsett att folk sitter på facebook och gnäller över vilken katastrofal dag detta år. Hoppas för guds skull att inte deras kärlek ger någon present eller gör något storslaget över denna dag.

Istället för att köpa små rosa och röda puttinuttiga saker till C så gjorde jag iordning en presentpåse som jag fyllde med saker jag vet att han tycker om. Som favorittidningen, favoritkexen, ett skärp från favoritaffären och lite trisslotter och ett kort. Han blev mycket glad.

Denna veckan har jag semester och det är så skönt. Ikväll kommer Frida, Mikaela och Sara hit på lasagne-fest. Ska bli så mysigt med lite tjejsnack och kacklande såhär på onsdagskvällen.

Fina presenter.

Publicerat: 2012-02-10 Kl: 21:48:20 | I kategori: Festligheter | 12 kommentarer



Dessa dagar jobbar jag väldigt mycket. Både igår och idag har jag åkt till jobbet kring 7tiden och kommit hem 20.30 så något fotande har det inte direkt blivit. Blir långa dagar även i helgen så jag tänkte passa på att visa lite bilder som ligger i min kamera.

Känner att jag måste visa upp vad vi fick på födelsedagskalaset förra helgen av våra kollegor. Älskar vinglasen från Carolina Gynning. De är så sjukt fina att jag vill dricka vin morgon, middag, kväll.

Som sagt, att jag har världens bästa kollegor är ingen snack om saken ♥ . Så himla generöst.

69års kalas, del 3.

Publicerat: 2012-02-08 Kl: 13:20:31 | I kategori: Festligheter | 4 kommentarer



Här är de sista bilderna av vårt födeseldagskalas. Visst blev de fina? Fast det kan ju inte bli annat när man hade så fint festsällskap.

Kärleks(s)katten

Publicerat: 2012-02-07 Kl: 07:06:00 | I kategori: | 15 kommentarer


I söndags tyckte jag att Gösta kunde vara ute o snön lite medans jag fotade honom. Han såg inte alls meningen med att han skulle gå ut i minusgrader medans jag förföldje honom med en stor svart mackapär. Om jag hade fått bestämma så hade han legat och rullat sig i snön och kollat in i kameran med sin charm-blick och kanske klättrat upp i ett träd och posat som en reklam-katt hade gjort men detta var de två bilderna Gösta kunde bjuda på och sen gick han till dörren och ville gå in och lägga sig på fönsterbrädan med ett hundra gradigt varmt element under. Iofs så kan inte Gösta klättra i träd men han är bra på mycket annat istället :)

69-års kalas ; del 2

Publicerat: 2012-02-06 Kl: 20:53:24 | I kategori: Festligheter | 6 kommentarer




Här kommer en ny radda med bilder från festen i lördags. Håller på att prova mig fram med inställningarna för att kunna få fina bilder i mörker så ni ser ju vilka som är väldigt suddiga och där jag har helt fel inställningar. Måste prova mig fram för att kunna bli bättre :)

69-års kalas

Publicerat: 2012-02-05 Kl: 18:30:35 | I kategori: Festligheter | 7 kommentarer



Igår hade jag och mina två sötingar ett gemensamt födelsedagskalas för våra kompisar på jobbet. Blev hur många bilder som helst från kvällen och jag har valt ut de 90 (!!!) bästa. För att inte trötta ut er fullkomligt så delar jag upp bilderna i lite olika inlägg de kommande dagarna så här har ni första delen. Suttit och skrattat här hemma när jag tittar på bilderna. Kvällen var så sjukt rolig. Är så glad att jag har de bästaste kollegorna i världen. Omöjligt att ha tråkigt med dessa människorna.

Har testat lite olika redigering som ni ser på bilderna. Säg gärna vilket ni tycker är snyggast? När de är mer gulaktiga och normala i färgen eller när de är mer "vita" ?

TGIF

Publicerat: 2012-02-03 Kl: 22:02:47 | I kategori: Lägenheten | 28 kommentarer



13 minusgrader ute . vardagsrummet upptänt med en massa ljus . braskande brasa i kakelugnen . mysbyxor på .  Gossip Girl - maraton på tv och imorgon blir det födelsedagsfest med bästis-kollegorna...


... och så är jag ledig hela helgen.