Helenas lasagne
Publicerat: 2012-02-15 Kl: 22:48:45 | I kategori: Mat, Bak & Recept



Hade finfrämmat på middag igårkväll och recept efterfrågades och då är det ju bra att man har en blogg som man kan slänga upp det på.
Köttfärsås: 500 gr blandfärs, ett gäng champinjoner, en gul lök, 3 klyftor vitlök, krossade tomater med vitlökssmak, en skvätt rödvin. Kryddat med basilika, 3 finhackade vitlöksklyftor, chilipulver och oregano.
Bechamelsås: Matlagningsgrädde, mjölk, mjöl, riven ost, vitpeppar och salt.
( Koka upp matlagningsgrädden. Blanda mjöl och mjölk bredvid och häll sedan det i kastrullen. Salta och krydda med vitpeppar. Såsen ska tjockna till lite men se till så den inte blir för krämig. Rör i riven ost precis innan du ska använda såsen, annars gör osten så att bechamelsåsen blir trådig och kletig )
Jag brukar börja med att hälla i lite sås i bottnen, sedan lasagneplattor, köttfärsås, sås, plattor, köttfärs, sås o.s.v Överst brukar jag strö ett tunt lager av riven ost och krydda med lite oregano innan jag ställer in den i mitten av ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter. Serveras med sallad till.
Kommentarer
Postat av: Carro
Ååå lasagne så gott! Det måste jag göra någon dag, det var allt för längesen.
Postat av: anna
verkar jätte gott
Postat av: Malin
Vad gott med lasagne. :)
Postat av: Marie
muuummmms
Postat av: Jennie & FrökenFlis
är inget fan av lasagne faktiskt, men det låter ändå riktigt smarrigt. Kramar :)
Trackback