Torsdag

Publicerat: 2012-03-29 Kl: 16:12:00 | I kategori: Personligt | 7 kommentarer



Lite bilder från i tisdags när Frida, Sara, Sanne och Carro ( och Linda en liten stund ) var här och åt korv och spelade spel.

Bildbomb

Publicerat: 2012-03-26 Kl: 14:46:03 | I kategori: Personligt | 15 kommentarer



Slänger upp en hög med bilder från helgen när vi var i Göteborg och hälsade på syster med familj. Det har varit strålande vårväder och jag hoppas det håller i sig nu. Har semester 12 dagar så då är sånt här väder perfekt :)

Ikväll ska jag ut och äta med mina jobb-bästisar Sara och Frida. Den ena har varit sjukskriven och den andra har härjat runt i Thailand så det var hur längesen som helst vi tre sågs. Vi har en hel del att gå igenom med andra ord. Imorgon är det tjej-spelkväll som står högst på schemat och det ska bli så himla roligt. Annars har jag inte så jättemycket inplanerat denna ledighet :)

Tårtbak

Publicerat: 2012-03-18 Kl: 20:46:39 | I kategori: Personligt | 14 kommentarer



Här kommer lite bilder från tårtbakar-kvällen vi hade tidigare i veckan. Inte världens finaste tårta men det är tanken som räknas :).  Som ni ser så hängde även Rodney med oss. Om 5 Big Brother-tokiga tjejer träffas över en kväll så är det ganska självklart att 24/7 får stå på, hihi.

Ny vecka

Publicerat: 2012-03-13 Kl: 00:06:42 | I kategori: Shopping | 11 kommentarer



Min nya våriga sjal.

Efter att ha tillbringat hela dagen på jobbet med sprängande huvudvärk så körde jag och Linda hem i ett underbart eftermiddagsväder. Tänk vilka härliga månader vi har framför oss.

Jag trotsade huvudvärken ikväll och gick upp till Linda och bakade tårta med Frida, Emelie och Therese som vi ska överraska vår kollega med som fyller år imorgon. Det blev att jag stannade kvar där till efter BB. Gissa om vi blev överlyckliga igår när det visade sig att Rodney kom in i huset igen. Med tanke på hur de myglade med hans röstningar förra året så är det inte mer än rätt att de ger han ny chans detta året och jag hoppas verkligen att han sitter i finalen. Världens bästa Rodney!!

Imorgon är jag ledig och då blir det Kusin-dag!!!

Melodifestivalen 2012

Publicerat: 2012-03-11 Kl: 19:11:29 | I kategori: Festligheter | 9 kommentarer



Igår var Sanne hemma hos oss på melodifestivals-myskväll. Jag hade ordnat häften till oss där man kunde lista sina favoriter och placeringen. Vi var överens om att rätt låt vann, precis som resten av Sverige. Sen hade vi lite olika åsikter. Mina favoriter var Loreen, Top Cats och Ranelid :)

Söndag

Publicerat: 2012-03-11 Kl: 18:49:56 | I kategori: Mat, Bak & Recept | 5 kommentarer




Oh jag vet att jag är värdelös på att blogga just nu. Jag har prioterat annat för tillfälligt plus att jag måste ha en ny bloggdesign.

Vaknade klockan sju imorse av att solen lyste in i sovrummet. Snörade på mig gympaskorna och var ute och gick en långpromenad. Skönt med promenader innan stan har hunnit vakna till liv. Köpte med mig varma nybakta frallor på vägen hem och dukade fram frukost innan jag väckte C. Dagens smoothie gjorde jag av apelsin, banan, hallon och en klick turkisk yoghurt.

Idag har vi annars inte gjort så mycket. Var iväg och handlade lite och grejat här hemma. Känner mig inte helt hundra så det har inte blivit något avancerat :). Ikväll blir det BB Live uppe hos Linda med Frida och Carro.

Chocolate chip cookie whoopies

Publicerat: 2012-03-11 Kl: 18:28:28 | I kategori: Mat, Bak & Recept | 11 kommentarer

Tidigare i veckan så hade en kollega med sig hembakat fika till jobbet. Som Linda sa när hon tog första tuggan - Smaklökarna dansar tango. Farligt goda var de. Då jag kände att detta var en Calle-kaka så testade jag att baka dessa häromkvällen och mycket riktigt så gillade han också de. Topp 3 på de godaste kakorna han har ätit :)

 

100 g smör, mjukt
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2.25 dl vetemjöl
0.5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %


1
dl
jordnötssmör, mjukt
4 dl florsocker
4 msk kakao av god kvalitet
2 tsk vaniljsocker
150 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe
1.5 dl salta jordnötter

Gör så här

1. Chocolate chip cookies
Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.

3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.

4. Knåda försiktigt in grovt hackad choklad i degen (eller använd färdiga chips/pellets).

5. Rulla degen till små bollar och lägg dem med jämna mellanrum på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite.

6. Grädda kakorna gyllene i mitten av ugnen i 12–15 minuter. Låt svalna.

7. Salty peanut butter frosting
Rör jordnötssmör, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.

8. Tillsätt kaffe och vispa frostingen krämig med elvisp.

9. Rör ner hackade jordnötter.

10. Lägg ihop kakorna till whoopies med frosting emellan.